2013. január 17., csütörtök

Ölni kíméletesen




A címmel ellentétben a film valójában nagyon is kíméletlen. Kíméletlenül bánik a nézőjével. Teljesen kikészít a lassú semmitmondó cselekményével és vontatottságával.
Ok. Mire számíthat az ember Andrew Dominik, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford rendezőjétől (és ne feledjük, hogy a Choppert is ő rendezte)? Hiszen ezen hosszú cím mögött egy hosszú film van, aminek a csattanóját már rögtön le is lövik. Az a film sem dúskál a pörgő jelenetekben és óriási fordulatokban.

De vissza a mostani mozihoz.


Figyelem a trailer megtévesztő!

Szörnyű azt látni, hogy ezek a valljuk be már eléggé kipróbált nevek a színész szakmában, semmit sem tudnak hozzátenni a film jó irányba történő megítéléséhez. Ray Liotta és James Gandolfini alakítását maffia filmekben már láthattuk. Itt mind ketten nagyon gyengék voltak. De ez elmondható a film főszereplőjéről Brad Pitt-ről is. A bérgyilkos aki szeret kíméletesen távolról ölni? Ugyan már.
A kihagyhatatlan, unalomig ismételt szuper lassításos jelenet természetesen ebben a filmben is megjelenik, egy szinte már giccses, szakadó esőben történő kivégzés formájában.
Az egyetlen jó jelenet Gandilfini és egy kurva beszélgetése az ilyenkor szokásos üzlet lebonyolítása után.
Az egész filmen végig vonuló bevágások Obama beszédeiből még az első megválasztása előttről, majd a győzelmi beszéde, ki a fenét érdekel? A folyamatos duma a gazdasági válságról csak tovább csökkenti a néző érdeklődését. A gazdaságtöri óra maradjon a közgéseknek. Az elmaradhatatlan mondanivaló is ehhez a témához kapcsolódik (bár hazudnék ha azt mondanám, teljesen lejött mi is az igazi mondanivalója a filmnek). Gyakorlatilag az a film záró monológja. " Amerika nem egy ország, csak egy üzlet. Szóval fizess."
Valószínűleg a színészek is így voltak ezzel és így vannak eme munka után is. Ez csak egy film/üzlet. Elvégezték a "munkájukat", mi hülyék időt pazaroltunk annak megtekintésére, szóval fizessünk.



http://www.imdb.com/title/tt1764234/