2013. február 2., szombat

Napos oldal (2012)




A mai 2. filmem a 8 Oscar-dijra jelölt Napos oldal. a rendezője David O. Russel, akit 2011-ben a The Fighter rendezéséért már jelöltek Oscarra. (ebben a filmben nyújtott alakításáért kapta meg Christian Bale a legjobb mellékszereplőnek járó szobrot) A legjobb film kategóriában is megkapta a jelölést.
A két főszereplőt és a két mellékszereplőt egyaránt jelölték, de vegyük sorjában:





Bradley Cooper-t a legjobb férfi főszereplő díjára jelölték. Eddig őt jobbára csak komikus szerepekben vehettük észre, jó volt látni, hogy tud kicsit komolyabb karaktert is alakítani.

Robert De Niro. Legjobb férfi mellékszereplő jelölés. Megint csak egy kisujjból kirázott szerep egy igazi nagy színésztől, még a nagy generációból.

Jacki Weaver. Legjobb női mellékszereplő jelölés ...



Jennifer Lawrence. Legjobb női főszerep jelölés. Őt nem véletlenül hagytam a végére. Új csillag tündököl Hollywood egén. Csodaszép és a karriere is felfelé ível. A játéka, megjelenése elvarázsolt, egyszerűen imádtam. Azt hiszem meg van az új kedvencem. Talán neki van a legnagyobb esélye a díj begyűjtésére, hiszen ezért a szerepért megkapta a Golden Globe-ot. Ami mint tudjuk nagy átlagban az Oscar előjele. Sajnos azt is tudjuk, hogy az Akadémia erősen szimpátia alapján dönti el a díjak kiosztását, és Jennifer dolga elég kemény ilyen viszonylatban. Az idős francia asszonynak adjanak életműdíjat, a 9 éves kislány meg nehogymár csak azért mert 9 éves! Nem kell ilyen fiatalon elrontani. Vote for Jennifer!


 A lényeg: tökéletes randifilm, az élet újrakezdéséről, pozitív gondolkodásról és persze a szerelemről. Találd meg azt aki kb. olyan őrült mint te!


Osztályzat:  8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése