2013. február 2., szombat

Pusher (2012)



Az azonos című Dán trilógia első részének elbaszott Angol remake-je. Sikerült rábízni a filmet egy Luis Prieto nevű tök ismeretlen spanyol rendezőre aki a 96-os alapként szolgáló filmből kivette az eredetiséget, kidobta a kukába, a megmaradt darabokat jól nyakon öntötte egy nagy adag cukorsziruppal és túl édes baklavaként az arcunkba tolta. A 2000-es Szétcsúszva óta nem láttam ennyire elcseszett drodbiznyic filmet, pedig az aztán erősen a legalja kategóriába tartozik.Tim Curry mint London mindenható drogbárója? Ugyan kérlek.



Frenk szerepét alakító Richard Coyle-ről nem sokat tudnék mondani, sikerült fapofával lehoznia az egész filmet. Valahogy nem hittem el róla, átérzi a súlyát annak a dolognak, hogy  bármikor egy végtaggal kevesebbel térhet haza az elcseszett biznyice miatt.

Tony ..... , hogy is mondjam. Mads Mikkelsen után mindenki csak nevetséges lehet ebben a szerepben. A "baltaarcú Dán" (köszi Adrián) olyan természetesen és lazán hozta azt a figurát, hogy a mostani filmben Bronson Webb alakításánál inkább becsuktam a szemem, hogy ne lássam mit szerencsétlenkedik ez a gyerek össze.

Furcsa mód Milo szerepén és az őt alakító színészen nem változtattak a készítők, sőt olybá tűnt még a szövege is szinte szóról szóra megegyezett az eredetivel. Zlatko Buric hozta az, amit már 16 éve jól megcsinált egyszer.

Flo szerepére a még mindig gyönyörű, volt Burberry modelt, Agyness Deyn-t kérték fel. Aki hitelesen hozta a narkós sztripper szerepét. Vele kapcsolatban kicsit sem tudok objektív lenni. Régi nagy kedvenc ő nálam.







Ha már az eredeti film rendezője Nicolas Winding Refn elvileg producerként beszállt a munkába, kicsit jobb végeredmény is születhetett volna.

A lényeg: jó, hogy a Dán változatot a múlt héten néztem meg, így élesen élt még bennem a film, sok-sok unalmas részt át tudtam pörgetni ebből a filmképződményből.

Osztályzat: 6/10.  5 lett volna, de Agyness miatt egy kicsit fentebb vittem az értéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése